2018-08-10 08:26:08• hírek • Szatmár.ro

Szombaton a Kolozsvári CFR második csapatával játszik a drukkerek Olimpiája

Szombaton 18 órai kezdettel az Olimpia Stadionban játszik az ötödik ligás bajnokságban induló, a drukkerek által létrehozott Olimpia MCMXXI Satu Mare csapat.

Ez lesz gyakorlatilag a hivatalos bemutatkozás, amelyen az ellenfél a Kolozsvári CFR II harmadik ligás csapat lesz. A belépés ingyenes, aki viszont adományával támogatná a csapatot, az tombolajegyet kap és egy teljes Olimpia sportfelszerelést nyerhet.


Mint Ciprian Bretantól, a csapat igazgatótanácsának a tagjától megtudtuk, a húszfős keretben csak Szatmár megyei játékosok vannak. Edzeni a Somesul Stadionban szoktak, a meccseiket viszont az Olimpia Stadionban játsszák. Az éves költségvetésük 80 ezer lej, ebből jó ellehet lenni az ötödik ligában, sőt, esetleg majd a negyedikben is - a költségek a harmadik ligától válnak húzóssá.


A jelenleg rendelkezésükre álló összegeket szponzoritációból, a drukkerpólók eladásából, illetve a felajánlott jövödelemadó-százalékból szedték össze. Emellett létrehoztak egy biztosításokkal fogalkozó céget, amelynek a nyereségét szintén a csapat működtetésébe fektetik.


A klub elnöke egyébként Cosmin Miclaus, alelnökei Sergiu Tabacaru és Ovidiu Sipos, az igazgatótanácsi tagok pedig Andrei Pasca és a Szatmár.ro-nak nyilatkozó Ciprian Bretan. Az edző pedig Nelu Donca.


A felkészülés már tart, a LPS csapatával az Olimpia MCMXXI 3-3-as döntetlent játszott, a Pusztadaróc otthonában 6-1-re kikaptak, viszont hazai pályán 6-1-re verték az Egrit. Bretan szerint ezek a barátságos mérkőzések egyelőre csak átmozgatták a játékosokat, igazán az erőviszonyokra nem lehet következtetni, mert utóbbi két mérkőzés esetben hol az Olimpiából, hol az ellenfelektől hiányoztak alapemberek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: